fredag 30 december 2011

Vegologi önskar gott nytt år!

Har du inte planerat din nyårsmeny ännu? Ingen fara, för här på Vegologi kan du finna de recept du behöver, oavsett om du ska bjuda på buffé, femrätters, eller helt enkelt inte firar alls men ändå vill äta gott.

Här nedan är några förslag på rätter som är i säsong, och alla mina övriga recept finns förstås i receptregistret!

Förrätter och tillbehör:
Ancho-sesam-timjan-krutonger (som även är ett utmärkt tilltugg!)
Bönor och sesamfrön i fruktig marinad
Grönkålshummus
Hummus med rostad paprika
Pesto på ärtor och päron
Pumpasås med kardemumma och sesamfrön
Purjolökspesto
Rostad brysselkål med vitlök och citron

Soppor:
Krämig grönkålssoppa
Linssoppa med ugnsbakade citrusfrukter 
Ugnsrostad pumpasoppa

Sallader:
Baljväxtsallad med ugnsbakade betor, päron och nötter
Fruktig tabouleh
Grönkåls- och puylinssallad med svartvinbärsvinägrett
Grönkålssallad med clementiner, sesam och karamelliserad lök
Kikärts- och avocadosallad
Puylins- och grönkålssallad med valnötter och päron
Sallad på puylinser, matvete och hasselnötter med krämig lime- och avocadodressing
Äpple- och linssallad

Varmrätter:
Grönkålsrisotto med bönor och citron
Grönsakspaj med bönstanning
Kikärtor och savoykål med lime och rostade mandlar
Kikärtsgryta med apelsin, kardemumma och pistasch
Pumpagryta med linser och persilja
Pumpa- och kålrotspasta med bok choy, kikärtor och hasselnötter
Risotto med gröna bönor, apelsin och hasselnötter
Risotto med tomatbuljong, bönor och örter
Rostade gulbetor och morötter, med nötter, päron och timjan
Rödbetsrisotto med citron, pinjenötter och balsamicoreduktion

Desserter:
Banankaka med balsamicomarinerade frukter, choklad och peppar
Chocolate chip cookies, smaksatta med t ex apelsin, hasselnötter och rosmarin eller kardemumma
Chokladkaka med äpple och rosmarin
Karamelliserad äppelkaka med mandlar, kokos och apelsin
Kryddkaka
Har du bär i frysen kan du givetvis baka trippelmoussetårta med choklad- och mandelbottnar
eller vinbärspaj med choklad

Gott nytt år!!

2 kommentarer:

  1. Oj vad mycket goda recept, inspiration som jag ska ta med mig in i det nya året!Tänkte jobba lite på att äta aningen mer veganskt, så jag kommer säkert hit ofta, det är ju du bra på :) Ha ett härligt 2012 nu!

    SvaraRadera
  2. Tack tack!
    Att äta mer veganskt tycker jag förstås är ett utmärkt val! Du är förstås alltid välkommen att hämta inspiration, och utöver dessa recept har jag ju närmare 300 till i bloggen, så du har att göra ett tag... ;)

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin