torsdag 7 januari 2010

Kikärtor och savoykål med lime och rostade mandlar

Det här är en lika enkel som god rätt som passar utmärkt nu under vintern (och såklart även under resten av året...).
Servera gärna med ris eller annat spannmål.

Mandlar
Savoykål
Olivolja
Gul lök
Vitlök
Kokta kikärtor
Salt
Svartpeppar
Limezest och -saft
Dill

Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme och rosta mandlarna. Rör om då och då. Hacka dem grovt.
Hacka kålen grovt och ångkoka den 5 minuter.
Värm rikligt med olja i en stor kastrull. Strimla löken tunt och sautera den under lock ca 8-10 minuter. Finhacka vitlöken och tillsätt den, och sautera en minut till. Blanda ned den ångade kålen, kikärtor, mandlar, salt och peppar. Lägg på locket igen och sautera ca 10 minuter till. Rör eventuellt om ett par gånger om det behövs. Tillsätt lime och dill, stäng av plattan och låt kastrullen stå kvar någon minut innan du flyttar den från plattan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin