onsdag 13 januari 2010

Kikärts- och avocadosallad

Ibland blir en rätt som allra bäst när fokus ligger på några få ingredienser, och det här är verkligen en sådan. Här är det viktigt att använda en riktigt god (men inte alltför stark) olivolja, för den är en av stjärnorna i den här enkla salladen.
Jag valde att använda mald spiskummin och torkad och smulad rosmarin så att de smakerna kunde spridas ut i hela salladen men ändå hålla sig i bakgrunden.

Avocado
Kikärtor
En aning nypressad citron- eller limesaft
Olivolja
Mald spiskummin
Torkad rosmarin
Salt
Svartpeppar

Ett recept kan knappast bli enklare än det här...
Kärna ur och tärna avocado i små bitar. Lägg dem, kikärtor, citrussaft och rikligt med olja i en skål. Mortla rosmarin och smaksätt salladen med kryddorna, bara lite grann så de bara anas utan att smaka för mycket.
Låt stå en stund innan servering.

1 kommentar:

  1. mitt nya favoritrecept i kategorin "få ingredienser" är det här:

    http://www.thekitchn.com/thekitchn/stay-cool/how-to-make-creamy-ice-cream-with-just-one-ingredient-093414

    med fantastiska en (1) ingrediens. bättre kan det ju inte bli! dessutom var det överraskande gott (särskilt om man vågade sig på att addera några till ingredienser).

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin