Nyligen fick jag tag på en mycket god jordgubbsvinäger och här kombinerar jag den med citronolja till en utmärkt marinad. Rostade sesamfrön bidrar med en kontrasterande smak samt knaprighet, och marinaden får lite sting av rejält med nymald svartpeppar. Det hela passar perfekt till bönor, och jag åt dem tillsammans med klyftpotatis samt ångad mangold.
Vinägern kan ersättas med vitvinsvinäger, men då försvinner givetvis marinadens fruktkaraktär.
Jordgubbsvinäger
Kallpressad raps/linolja med citronsmak (eller naturell olja + citronsaft)
Salvia
Svartpeppar
Salt
Farinsocker
Sesamfrön
Kidneybönor
Rör ihop olja och vinäger och smaksätt med salvia, peppar, salt och socker.
Rosta sesamfröna hårt i en torr stekpanna så de får färg.
Blanda allting i en skål och låt stå några timmar innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar