Det här är en ganska vardaglig men mycket god sallad. Tomaterna rostas i ugnen tillsammans med lök, vitlök och selleri. Spenaten kan ersättas med rucola eller mangold. Jag använde jordgubbsvinäger till vinägretten, men det kan vara svårt att få tag på, och vanlig vitvinsvinäger går också fint.
Olivolja
Jordgubbsvinäger (eller vitvinsvinäger)
Kort pasta, t ex fusilli
Olivolja
Röd lök
Vitlök
Stjälkselleri
Körsbärstomater
Salvia
Salt
Svartpeppar
Fryst bladspenat
Solroskärnor
Kokta kikärtor
Ev mer salt och peppar
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda ihop olja och vinäger i en stor salladsskål. Koka pastan, låt den rinna av och blanda den med vinägretten i skålen.
Strimla löken, skiva vitlök och selleri och halvera tomaterna. Lägg dem i en ugnsform, strö över salvia, salt och peppar och blanda alltihop med olivolja. Rosta i ugnen i 15-20 minuter.
Tina spenaten och pressa ur vätskan. Rosta solroskärnorna i en torr, het stekpanna tills de fått färg. Blanda samtliga ingredienser i salladsskålen och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar