
Olivolja
Jordgubbsvinäger (eller vitvinsvinäger)
Kort pasta, t ex fusilli
Olivolja
Röd lök
Vitlök
Stjälkselleri
Körsbärstomater
Salvia
Salt
Svartpeppar
Fryst bladspenat
Solroskärnor
Kokta kikärtor
Ev mer salt och peppar
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda ihop olja och vinäger i en stor salladsskål. Koka pastan, låt den rinna av och blanda den med vinägretten i skålen.
Strimla löken, skiva vitlök och selleri och halvera tomaterna. Lägg dem i en ugnsform, strö över salvia, salt och peppar och blanda alltihop med olivolja. Rosta i ugnen i 15-20 minuter.
Tina spenaten och pressa ur vätskan. Rosta solroskärnorna i en torr, het stekpanna tills de fått färg. Blanda samtliga ingredienser i salladsskålen och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar