söndag 11 april 2010

Pumpagryta med linser och persilja

Här är ännu ett resultat av en kylskåpsrensning, och den här gången blev det en väldigt orange rätt...
Jag använde muscatpumpa, men andra oranga sorter passar nog också bra.

Olivolja
Gul lök
Morötter
Vitlök
Stjälkselleri
Pumpa
Röda linser
Salt
Svartpeppar
Nypressad citronsaft
Färsk persilja

Värm oljan i en stor gryta på medelvärme. Strimla löken och sautera den under lock tills den börjar mjukna. Strimla morötterna, finhacka vitlöken och skiva sellerin. Skala pumpan, lägg kärnorna åt sidan (och spara dem till sallader, bröd eller andra rätter) och tärna köttet. Lägg i alla grönsaker i grytan, salta och peppra och sautera några minuter till. Tillsätt linser och drygt dubbel mängd vatten, koka upp, sänk värmen till medel och låt puttra tills linserna är sönderkokta. Smaksätt med citron och blanda ned rikligt med grovskuren persilja.
Servera med ris, pasta eller annan spannmål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin