onsdag 14 april 2010

Vitlöksmarinerade rödbetor

Rödbetor gör sig ofta bäst när de får spela huvudrollen i ganska enkla rätter. Här är de ugnsbakade och smaksatta med en balsamicovinägrett och färsk vitlök.

Rödbetor
Olivolja
Salt
Balsamvinäger
(Ev mer olivolja)
Svartpeppar
Salt
Stjälkselleri
Färsk gul lök
Färsk vitlök
Färsk persilja

Sätt ugnen på 220 grader.
Lägg rödbetorna i en ugnsform och blanda med lite olja och salt. Baka dem tills det går lätt att sticka en vass kniv i dem. Låt dem svalna något. Skala och tärna betorna. Gör en dressing på den använda oljan, vinäger och eventuellt mer olja. Smaka av med salt och peppar.
Skiva selleri tunt och hacka eventuella blad. Strimla lökblasten tunt, finhacka själva löken och vitlöken. Grovhacka persiljan. Blanda allting och låt salladen marinera i kylen minst en timme. Servera rumstempererad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin