fredag 23 december 2011

Puylins- och grönkålssallad med valnötter och päron

Jag har ätit grönkål minst en gång om dagen sedan den färska började säljas i butikerna för ca en månad sedan, och självklart blir julen ingen undantag! Tvärtom, häromdagen köpte jag fyra kilo, så att det ska räcka ett tag...
Givetvis bjuder jag er på ytterligare ett grönkålsrecept idag, för det kan ju aldrig finnas för många grönkålsrätter på ett julbord, eller vid någon annan måltid heller för den delen.
Det här är en enkel men delikat sallad som jag improviserade till lunchen idag.

Puylinser
Färsk grönkål
Valnötter
Päron av fast sort


Kallpressad rapsolja och/eller valnötsolja
Nypressad citronsaft
Rosmarin
Salt
Svartpeppar

Koka linserna i dubbel mängd vatten i ca 30 minuter. Riv grönkålsbladen i bitar och ånga dem i 6-7 minuter. Grovhacka nötterna och tärna päronen.
Finhacka rosmarinen om den är färsk eller mortla den om den är torkad. Rör ihop dressingen.
Lägg linser, grönkål, nötter och päron i en skål, häll på dressingen och blanda. Låt stå en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin