onsdagen den 22:e juni 2011

Midsommarmat 2011

Oavsett om ni ska äta en lyxig flerrättersmiddag eller en buffé finns det gott om lämpliga recept här på Vegologi.
I fjol gav jag ett antal förslag på rätter till midsommarbordet, och här är ytterligare några:

Bönsallad med aprikoser och spenat
Bön- och persikosallad
Citron- och vitlöksmarinerad belugalinssallad med ugnsrostad broccoli och pinjekärnor
Fruktig tabouleh
Färskpotatis- och nektarinsallad med paprika och gröna bönor
Färskpotatis- och puylinssallad med rå rabarber, avocado och friterade pitabröd
Färskpotatissallad med jordgubbar och rucola
Färskpotatissallad med mangold, paprika och hasselnötter
Kikärts- och avocadosallad
Het melonsallad med svarta bönor
Sallad på puylinser, matvete och hasselnötter med krämig lime- och avocadodressing
Svart bönsallad med rucola och jordgubbsvinägrett
Vaxbönsallad

Ancho-sesam-timjan-krutonger
Friterade pitakrutonger
Guacamole
Hummus med rostad paprika
Rostad pumpacreme

Mangold- och lökpaj
Pumpagryta med linser och persilja
Risotto med bondbönor och jordgubbar
Risotto med gröna bönor, apelsin och nötter 

Aprikos- och nektarinkaka med rabarber och kokos
Jordgubbar med limebasilika och rosor
Jordgubbs- och sellerikompott
Morots- och zucchinikaka med aprikoser och rosmarin
Trippelmoussetårta med choklad- och mandelbottnar
Äppelpaj med kakaobönor, kokos och hasselnötter
Ugnsrostad färskpotatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin