tisdag 14 juni 2011

Färskpotatis- och nektarinsallad med paprika och gröna bönor

Det bästa med sommarmaten är tveklöst överflödet av färska råvaror. Det är så lätt att ta lite av det och lite av det, skära och blanda, och vips har man en färdig måltid, ofta utan att ens behöva tillaga något alls. Inte konstigt att jag skapar otaliga sallader på somrarna.
Här behöver visserligen potatisen och bönorna kokas, men det är snabbt och lätt gjort. Det stora utbudet gör ju också att det är ännu lättare att skapa kontraster i matlagningen, som t ex här med mjuk potatis, knaprig och lite kärv paprika, söt nektarin och pepprig rucola, för att inte tala om kontrasterna i färger!

Färskpotatisar
Haricots verts
Röd paprika
Nektariner
Stjälkselleri med blad
Rucola
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar

Koka potatisarna, häll av dem och dela dem i bitar. Ansa och koka bönorna, låt dem rinna av ordentligt och dela dem också.
Halvera paprikan och kärna ur den. Skär den i strimlor och sedan i små tärningar. Tärna även nektarinerna. Skiva sellerin tunt och strimla bladen. Lägg allting i en skål, rör ihop vinägretten och blanda den med salladen. Låt stå en stund före servering.

1 kommentar:

  1. Ja nu är den bästa tiden för goda sallader! Skulle kunna äta nektariner och persikor mest hela dagarna nu. Och det bästa är också att både potatisen och bönorna går att äta kalla (efter de är kokta) och funkar bra att ta med i matlådor om man ska ut på vift.

    Hoppas det går bra med din stora odling. Gissar att det mer eller mindre är ett heltidsjobb att hålla ordning där nu när det växer så att det knakar.

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin