måndag 26 juli 2010

Bönsallad med aprikoser och spenat

Tre sorters bönor gör det här till en mycket mättande sallad. Den är även riktigt färgstark, tack vare spenaten och bönorna, och här och där finns en djup aromatisk sötma från aprikoserna. Jag rekommenderar verkligen att använda osvavlade ekologiska aprikoser, som är oändligt mycket godare än de "vanliga" orangea.

Lika delar kokta kidneybönor, kikärtor och stora vita bönor
Torkade (ekologiska) aprikoser
Salladslökar
Färsk spenat
Färsk timjan
Spiskumminfrön
Olivolja
Äppelcidervinäger
Kanel
Svartpeppar
Salt


Blanda bönorna i en stor skål. Hacka aprikoserna, skiva lökarna tunt och lägg i dem bland bönorna. Rensa och skölj spenaten och ångkoka den en minut. Låt den rinna av, strimla den grovt och lägg den sedan i skålen. Repa timjanbladen och blanda ned dem. Rosta spiskumminfröna i en torr stekpanna.
Blanda ihop dressingen, häll den över salladen och blanda allt försiktigt. Låt salladen stå i kylen minst några timmar innan servering.

1 kommentar:

  1. Wow vilken guldgruva din blogg är! Har inte hunnit testa något recept än men kan se att de är mat helt i min smak :)

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin