Gröna linser
Rapsolja
Gul lök
Vitlök
Salvia
Tomatpuré
Vitkål
Ev färsk eller torkad chili
Stark ajvar relish
Vitvinsvinäger
Koka linserna i ca 25 minuter.
Värm oljan på medelvärme i en stor gryta. Sautera hackad lök i ca 8 minuter. Tillsätt skivad vitlök samt salvia (strimlad om den är färsk, smulad om den är torkad). Rör ned rejält med tomatpuré och låt det puttra några minuter till. Strimla vitkålen ganska fint och blanda ned den. Tillsätt även chili om du vill ha starkare mat. Häll i en skvätt vatten så att det inte bränner fast. Låt alltihop puttra i ca 20 minuter, rör om då och då. Blanda sedan ned linserna, ajvar och lite vinäger och låt allt stå några minuter till.
Servera med ris eller bulgur.
Otroligt gott!! Vi åt detta med quinoa och alla vräkte i sig. Tack för receptet!
SvaraRaderaSå roligt att höra, Stina! Ja, kan tänka mig att quinoa passar utmärkt till grytan.
Radera