onsdag 14 juli 2010

Rabarber- och vitkålspytt

Jag gillar ju att använda frukter i matlagning, och fast den botaniskt sett är en grönsak brukar rabarber räknas som en frukt. Den gör sig inte bara bra i pajer och andra desserter utan även i mat, och här blev den en enkel och lätt lunch.
Jag lade även till rabarberns parhäst, jordgubbar, och precis på slutet lite rostade sesamfrön.
Färsk vitkål passar utmärkt, men jag tror att "vanlig" vitkål inte alls skulle vara lyckat i just den här rätten.

När pytten var färdig blandade jag i nykokta fullkornsmakaroner och lät det hela stå ett par minuter, och rätten fick en fin krämig konsistens. Mycket gott!

Kallpressad rapsolja
Färsk vitkål
Färsk persilja
Rabarber
Svartpeppar
Färska jordgubbar
En aning citronsaft
Sesamfrön

Värm oljan på medelvärme i en kastrull. Strimla kålen fint och låt den puttra i oljan 5-7 minuter. Grovhacka persiljan och skala och skiva rabarbern, och rör ned dessa samt svartpeppar. Låt alltihop mjukna, och blanda sedan i skivade jordgubbar, citron och sesamfrön. Låt stå ett par minuter och ta sedan kastrullen från värmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin