onsdag 7 juli 2010

Nyskördad jordgubbsdessert med rosor och limebasilika

Ibland är det extra trevligt att ha en odling utanför fönstret. I eftermiddags skördade jag lite, och gjorde en lika enkel som underbar dessert på jordgubbar, limebasilika och rosenblad!

Jag sköljde, snoppade och skivade jordgubbarna, rev bladen i bitar, blandade och njöt.

5 kommentarer:

 1. Limebasilika! Aldrig hört talas om. Måste kollas upp.

  SvaraRadera
 2. Gör det! Den smakar verkligen både basilika och lime!

  SvaraRadera
 3. Tack för länkarna, massor av gott! Inte så långt till maskrosorna nu :)
  Jag håller tummarna för att du får kolonilott. Om det är via kommun och din kommun är alls som vår rekommenderar jag dig att ringai och tjata. Vi fick vänta ett år i onödan på vår (under tiden stod den o 7 andra obrukade). Anmälan via formulär, men tilldelning först när man ringde och frågade hur lång vänttid det var. Grrr

  SvaraRadera
 4. Cecilia, så är det inte här. Kommunen äger marken men arrenderar ut den till fristående föreningar, och varje förening har en egen kölista och bestämmer själva när på året de delar ut lotter till nya odlare. Jag har turen att ett fint koloniområde ligger en kort promenad från mitt hem, så där står jag förstås i kö!

  SvaraRadera
 5. Skönt att höra! Hoppas att du får den lagom tills det börjar tina i marken.
  Jag fick igår nya numret av Gardeners World med en massa råd om vad som ska göras nu i trädgården, men det är uppenbarligen jetlag från England för inget av det lär kunna göras hos oss på ett par veckor ens här nere. Inomhusodling ett tag till..

  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin