torsdag 15 juli 2010

VIDEO: Färskpotatissallad med mangold, paprika och hasselnötter

Jag har fått förfrågningar om att göra videodemonstrationer av några av mina recept, och här är den första.

Det är en oerhört somrig och mycket mättande sallad med massvis med färgsprakande grönsaker, och givetvis färskpotatis. Som så ofta i mina sallader finns det rostade nötter med, här är det hasselnötter. En citrondressing ger salladen en frisk syrlighet.


4-6 portioner:
1 kg färskpotatis
1 dl hasselnötter

½ kg mangold
4 stora gula och/eller röda paprikor
1 bunt salladslök
1 bunt färsk persilja
Saft och rivet skal av 1 citron
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta och koka potatisarna.
Lägg nötterna på ett ugnssäkert fat och rosta dem i ca 8 minuter. Låt dem svalna på ett annat fat och hacka dem sedan grovt.
Skölj alla grönsaker. Skär loss mangoldbladen och lägg dem åt sidan. Skiva stjälkarna och sautera dem i olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Strimla bladen och kärna ur och skär paprikorna i ganska stora bitar. Skär av den gröna delen av salladslökarna och lägg dem åt sidan. Skiva den vita delen.
Blanda ned mangoldblad, paprikor och skivad vit salladslök i stekpannan när stjälkarna sauterats ca 5 minuter. Låt alltihop sauteras ytterligare några minuter så att allt mjuknar lite grann.
Strimla den gröna salladslöken samt persiljan.
Lägg potatis, alla grönsaker samt nötter och rivet citronskal i en stor skål.
Rör ihop en vinägrett på olja, vinäger, citronsaft och salt. Häll den över salladen och blanda försiktigt. Låt marinera en stund i rumstemperatur innan servering.

1 kommentar:

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin