Färsk grönkål är en delikatess som tyvärr sällan går att få tag på annat än strax före jul.
De två går mycket bra ihop med den tjocka och krämiga paprikasåsen, som görs på rostade paprikor och får smak av persilja och citron.
Foto: Lotta Lannebo
Foto: Lotta Lannebo
2 portioner:
15-20 små färskpotatisar
En skvätt olivolja
Ett par blad färsk grönkål
Paprikasås:
3 röda paprikor
1 msk okryddad tomatpuré
1-2 msk grovhackad färsk persilja
1 salladslök
2 tsk nyrivet citronskal
Salt
Nymald svartpeppar
Börja med att göra såsen.
Rosta och skala paprikorna. Lägg bitarna i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser och mixa till en tjock sås.
Ställ om ugnen till vanlig över/undervärme. Tvätta potatisarna, lägg dem i en form och blanda med lite olivolja. Rosta dem mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Skär bort grönkålsstjälkarna, strimla bladen grovt och ångkoka dem i ca 10 minuter. De ska gärna ha lite tuggmotstånd kvar.
Servera potatisarna med grönkålen och paprikasåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar