Det är bra om paprikorna blir jämnt rostade, vilket jag underlättar
genom att välja paprikor med så släta sidor som möjligt.
Sätt ugnens grillelement på ca 225 grader. Skär bort stjälkfästet och kärna ur paprikan (det blir oerhört mycket enklare att göra det nu än när den är rostad, som vissa andra recept föreslår). Skär den sedan i stora bitar och lägg dem i en ugnsfast form. De ska ligga i ett lager och inte täcka varandra. Sätt in formen i ugnen så högt upp som möjligt och låt den stå tills bitarna är närmast täckta av svarta blåsor. Lägg dem genast i en plast- eller papperspåse och förslut öppningen. Fukten som bildas gör att det blir lättare att skala paprikan. Låt bitarna ligga i påsen 5-10 minuter. De ska fortfarande vara ganska varma när du skalar dem, då blir det lättare. Dra bort skalet med en vass kniv (var beredd på att bli rejält kladdig om fingrarna...).
Sätt ugnens grillelement på ca 225 grader. Skär bort stjälkfästet och kärna ur paprikan (det blir oerhört mycket enklare att göra det nu än när den är rostad, som vissa andra recept föreslår). Skär den sedan i stora bitar och lägg dem i en ugnsfast form. De ska ligga i ett lager och inte täcka varandra. Sätt in formen i ugnen så högt upp som möjligt och låt den stå tills bitarna är närmast täckta av svarta blåsor. Lägg dem genast i en plast- eller papperspåse och förslut öppningen. Fukten som bildas gör att det blir lättare att skala paprikan. Låt bitarna ligga i påsen 5-10 minuter. De ska fortfarande vara ganska varma när du skalar dem, då blir det lättare. Dra bort skalet med en vass kniv (var beredd på att bli rejält kladdig om fingrarna...).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar