onsdag 9 april 2008

Rostade rotfrukter 1

Dagens middag blev ganska enkel, rostade rotfrukter serverade med bulgur. Det kommer säkerligen komma recept på en hel del varianter av denna rätt så småningom, därav numreringen i rubriken.

Den här gången använde jag:

Små potatisar
Morötter
Rotselleri
Palsternacka
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Hela kumminfrön
Rosmarin
Timjan
Gul lök
Röd lök
Vitlök
Blekselleri
Purjolök

Värm upp ugnen till 200 grader.
Skala och skär potatis, morötter, rotselleri och palsternacka i stora bitar och lägg dem i en form. Häll på olja och kryddor och blanda väl. Sätt in formen i ugnen. Skala och skär under tiden gul och röd lök i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Skär blekselleri och purjo i ca 3 cm långa bitar. Tillsätt allt detta efter 10-15 minuter och blanda allt igen. Rosta i ca 20 minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin