Pasta (en kort variant)
Olja
1 liten purjolök
1 liten purjolök
1 schalottenlök
2 päron
Solroskärnor
Russin
Salvia
En aning citronsaft
Koka pastan.
Värm olja försiktigt på svag värme i en kastrull eller stekpanna. Strimla purjon och finhacka schalottenlöken. Fräs dem i oljan. Skala päronen och skär dem i tunna bitar, och lägg till dem. Låt alltihop fräsa några minuter. Sänk sedan värmen till lägsta, och tillsätt övriga ingredienser. Låt stå kvar på plattan några minuter och rör om då och då.
Koka pastan.
Värm olja försiktigt på svag värme i en kastrull eller stekpanna. Strimla purjon och finhacka schalottenlöken. Fräs dem i oljan. Skala päronen och skär dem i tunna bitar, och lägg till dem. Låt alltihop fräsa några minuter. Sänk sedan värmen till lägsta, och tillsätt övriga ingredienser. Låt stå kvar på plattan några minuter och rör om då och då.
Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar