söndag 6 april 2008

Kryddig linsgryta med korngryn

Det här är en enkel och mycket mättande rätt. Den är egentligen ganska standard, och det som sticker ut lite grann är kryddningen.
Var noga med att då och då röra om i botten så det inte bränner fast, och häll på mer vatten om det behövs.

Gröna linser
Korngryn
Gul lök
Potatisar
Rotselleri
Krossade tomater
Paprikapulver, cayenne eller torkade chiliflagor
Vitlök
Mald ingefära
Kanel
Spiskummin
Svartpeppar
Färsk persilja och/eller körvel

Koka upp vatten och häll i linser och korngryn. Finhacka löken, och skiva potatisarna tunt (om de är små) eller skär dem och sellerin i små tärningar, och tillsätt alltihop i grytan tillsammans med tomater och paprikapulver/chili. Koka under lock ca en halvtimme. Det gör inget alls om potatisarna kokar sönder. Strax innan grytan är färdig tillsätter du finhackad vitlök och kryddorna. Låt grytan svalna lite innan du serverar den överströdd med persilja och/eller körvel. Servera gärna ett grovt bröd till.

1 kommentar:

  1. Heej, bra recept du har =D har du nått tips på vad man skulle kunna ersätta linserna med, är inte speciellt förtjust i dom men det andra lät gott =D

    youkeepmewalking@hotmail.com

    Kram Sarah

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin