fredag 18 april 2008

Bräserad rotselleri

Idag kände jag för att laga något snabbt och enkelt, vilket inte händer särskilt ofta. Eftersom jag har en närmare två kilo tung rotselleri i kylskåpet fick den bli centralfigur i den här måltiden.


1 liten röd lök
En bit rotselleri
Smakrik olivolja
1 syrligt äpple
Solroskärnor
Salvia
Stött kummin

Skala löken och finhacka den. Skär sellerin i tunna skivor, ca 0,5 cm och skala dem. Skär skivorna i små tärningar. Värm oljan på medelsvag värme och lägg i lök och selleri. Bräsera dem några minuter, och skala under tiden äpplet och skär även det i tärningar. Tillsätt äpplet och övriga ingredienser och låt stå kvar på plattan ett par minuter. Jag åt detta tillsammans med pasta.

1 kommentar:

  1. Jag och Pappa gjorde det här idag, fast med broccoli istället för rotselleri ( för vi hade ingen )
    Det blev så otroligt gott!
    Vi åt flera portioner allihop, tillochmed mamma som vanligtvis inte ens gillar pasta :D

    Kram på dig!

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin