måndag 28 april 2008

Spaghetti med spenat-kokossås

Kvällens middag blev pasta med spenatsås, men jag kände för att prova en ny kryddning i såsen och plockade fram en påse kokosflingor. Tillsammans med kanel satte de en ny prägel på den. Vill du ha en vanlig spenatsås kan du förstås utesluta kokos och kanel.
Det går lika bra att använda hel som hackad spenat.


Spaghetti
Kokosflingor
Olja
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
Fryst spenat
Salt
Svartpeppar
Körvel
Mald kanel
Ev havregrädde
Koka pastan.
Rosta kokosen i en varm panna tills den fått färg. Häll den på ett fat och låt den svalna,
Värm oljan på medelvärme. Finhacka lök och vitlök och fräs dem försiktigt (löken bränns lätt vid). Häll i spenaten och låt den tina. Tillsätt kokos, kryddor och gärna en skvätt havregrädde. Låt såsen sjuda någon minut till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin