torsdag 3 april 2008

Varm potatissallad

Ett tydligt vårtecken för min del är att jag allt oftare lagar sallader på färska grönsaker. Under somrarna utgör dessa en stor del av min matlagning, eftersom tillgång på grönsaker är stor och inte minst för att det då är skönt att inte äta varm mat så ofta. Men ännu är det inte sommar, och den här salladen åt jag varm. Dock passar den säkert lika bra ljummen.


Potatisar av fast sort
Färsk broccoli
Olivolja
Röd lök
Gul paprika
Vitlök
Blekselleri
Solroskärnor
Hela kumminfrön
Salt
Svartpeppar
Dill


Koka potatisarna och låt dem rinna av och svalna. Skala dem sedan och skär dem i bitar.
Skär broccolin i bitar (både stammen och buketterna) och ångkoka dem i 2-3 minuter. Låt dem rinna av.
Värm oljan i en stor stekpanna. Strimla löken och fräs den i oljan ett par minuter. Finhacka vitlöken, tärna paprikan och skiva några selleristjälkar. Tillsätt alltihop i pannan tillsammans med solroskärnor och kumminfrön. Blanda och stek ett par minuter. Tillsätt sedan potatis, broccoli, salt, peppar och dill och låt allt bli genomvarmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin