onsdag 30 juni 2010

Färskpotatis- och belugalinssallad med blomkål och citron

Dags för ytterligare en färskpotatissallad med en hel del grönsaker... Den här får dock en kontrast i form av små svarta linser och knapriga solroskärnor. Som ni vet om ni läst några av mina tidigare salladsrecept är detta två av mina favoritingredienser, och de passar utmärkt ihop med potatisen och det andra.
Ta gärna rejält med örter, det kan nästan inte blir för mycket!

Belugalinser
Färskpotatis
Blomkål (gärna med blad)
Solroskärnor
Salladslök
Färsk persilja och/eller dill
Olivolja
Nypressad citron
Nypressad citronsaft
Salt
Svartpeppar

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Tvätta potatisarna och ångkoka dem. Skär loss blomkålsbladen, är de fina så skölj och strimla dem. Skär blomkålen i små buketter, ångkoka bladen och tillsätt buketterna efter några minuter, och låt dem bli al dente.
Rosta solroskärnorna under omrörning i en torr stekpanna på medelvärme. Strimla salladslöken och örterna. Dela potatisarna i bitar. Rör ihop dressingen.
Blanda alltihop i en stor skål och låt marinera en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin