torsdag 24 juni 2010

Somrig paprikasalsa

Här är en rätt som passar utmärkt under hela sommaren, exempelvis på midsommarbordet.
Den blir också utmärkt att servera som en bruschetta på lättrostat bröd.
Allra godast blir det med rostade paprikor, men det går fint även med råa.

Gula paprikor
Körsbärstomater och/eller fasta plommontomater, gärna i olika färger
Salladslök
Vitlök
Färsk persilja
Flingsalt
Olivolja

Skär paprikorna i bitar. Skär stora tomater i tärningar, halvera körsbärstomater. Strimla den gröna delen av salladslökarna och skiva den vita tunt. Finhacka vitlök och strimla persilja. Lägg allt i en skål och blanda med salt och en skvätt riktigt god olivolja. Låt stå en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin