tisdag 2 september 2008

Guacamole

Denna klassiska avocadoröra finns det många olika recept på med olika smaksättningar. Det här är min variant.
Det blir en ganska liten sats, men receptet är förstås lätt att mångdubbla.
Jag hade ingen lime hemma, men däremot odlar jag limebasilika som smakar och doftar som limefrukt. Jag kombinerade bladen med lite citronsaft, eftersom citrussaften gör att avocadon inte mörknar.

2 avocador
1-2 vitlöksklyftor
½ liten röd lök eller 1 schalottenlök
1 tomat
Cayennepeppar eller finhackad färsk chili efter smak
½ lime (eller limebasilika + citronsaft)
Salt
Svartpeppar

Halvera avocadorna och ta bort kärnorna. Gröp ur fruktköttet ned i en liten skål och mosa det med en gaffel. Skala vitlök och röd lök och hacka dem så fint som möjligt. Halvera och kärna ur tomaten och finhacka fruktköttet. Blanda alltihop med avocadomoset och smaka av med cayenne eller chili, limesaft, salt och peppar.
Låt stå några timmar innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin