söndag 21 september 2008

Bruschetta med tomat

Det jag antydde i gårdagens inlägg att jag skulle laga var självfallet bruschetta. Det vanligaste pålägget är förmodligen det som jag använder här, hackade tomater och basilika, men det går även att använda mycket annat på en bruschetta. Rostade och strimlade paprikor är ett perfekt pålägg!
Det här inlägget utgör ett undantag i bloggen eftersom det inte är mitt eget recept, utan en italiensk klassiker, men det är så gott att det får vara med här ändå!
Vanlig basilika genovese är den sorten som oftast används, men den som liksom jag har tillgång till flera slags basilika kan prova att blanda dem. Jag kombinerade genovese med kanelbasilika, och det blev alldeles utmärkt.

Ljust bröd, helst av lantbrödstyp
Fasta tomater
Basilika
Salt
Svartpeppar
Några vitlöksklyftor
Olivolja


Sätt ugnen på 175 grader. Skär brödet i ganska tjocka skivor och lägg dem på ett galler. Sätt in dem i ugnen och rosta eller grilla dem på båda sidor tills de fått lite färg och är knapriga.
Halvera och kärna under tiden ur tomaterna. Finhacka fruktköttet och lägg det i en skål. Blanda det med strimlad basilika, salt och en aning nymald svartpeppar.
Klyv en vitlöksklyfta på längden och gnid in brödens ena sida med den (använd fler klyftor om det behövs). Droppa olja på brödskivorna och låt dem suga upp den. Lägg tomatblandningen på bröden.

1 kommentar:

  1. Jag har svängt ihop en namninsamling för att försöka få Dafgårds, Hälsans kök med flera att ta bort ägg och mjölk ur sina “vegetariska” produkter! Skriv på på http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2436

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin