Jag köpte ju en massa plommon på skördemarknaden, och trots att jag ätit av dem varje dag finns det mängder kvar. Så för att ta vara på dem knåpade jag ihop den här kakan.
De här plommonen är små, gula och söta, men jag antar att det borde gå att baka kakan även med sura plommon. Då bör dock lite mer socker tillsättas i smeten.
5 dl vetemjöl
1 dl dinkelsikt
½ dl sojamjöl
½ dl krossade linfrön
4 tsk bakpulver
1 dl farinsocker
3 tsk mald kardemumma
4 dl sojamjölk
1 dl rapsolja
Rapsolja + kokosflingor till formen
Plommon
Råsocker
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ihop mjölk och olja i en bunke, vänd ned allt det torra och blanda väl så det inte finns några klumpar. Det blir en ganska tjock smet.
Olja en form och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen. Halvera och kärna ur plommonen och tryck ned dem i smeten, ganska grunt så att de är i jämnhöjd med smetens yta. Strö lite råsocker över ytan.
Grädda i ca 35 minuter.
Bokmärkt, tack för tips! Kardemumma ja, ultimate till a-l-l-t!
SvaraRadera