fredag 13 juni 2008

Het melonsallad med svarta bönor

Jag fortsätter på temat melonsallader.
Trots att den här till stor del innehåller samma ingredienser som den förra har den en annan karaktär. Dels tack vare bönorna, dels för att den fått rejält med sting genom chili, vitlök, vinäger och koriander.


1 liten honungsmelon
2 tomater
½ röd paprika
1 stor röd lök
2 vitlöksklyftor
Solroskärnor
1 stor selleristjälk
Färsk koriander
1 burk svarta bönor

Vinägrett:
Olivolja
Äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar
Mald koriander
Chiliflagor

Halvera och kärna ur melon och tomater och tärna fruktköttet. Tärna paprikan och finhacka lök och vitlök. Rosta solroskärnorna. Skiva sellerin och grovhacka koriandern. Skölj bönorna noga och blanda allting i en skål. Vispa ihop vinägretten, häll den över salladen och blanda allt försiktigt. Ställ salladen i kylskåpet en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin