fredag 20 juni 2008

Bönsallad med gräslök och färsk vitkål

Ikväll ska jag på ett knytkalas och den här salladen blir mitt bidrag. Jag lagade den redan igår så att smakerna sätter sig ordentligt. Se till att vitkålen är riktigt färsk och mild så blir salladen så läcker som möjligt.


Stora vita bönor (jag kokade ett helt paket, 500 g torr vikt)

Dressing:
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Färsk vitlök

1 stor morot
1 stor selleristjälk
1 liten purjolök
1 bit färsk vitkål
Persilja
Gräslök

Blötlägg och koka bönorna.
Finhacka vitlöken och blanda ihop dressingen. Låt den stå en stund.
Klyv moroten på längden i fyra delar och skiva dem tunt. Skiva även sellerin och purjon tunt. Strimla kålen och grovhacka örterna. Blanda allt med bönorna i en stor skål, häll på dressingen och blanda noga.
Låt gärna salladen stå övertäckt i kylen över natten innan servering.

2 kommentarer:

  1. This salad looks amazing. What kind of beans do you have here? I must try this!

    SvaraRadera
  2. I used lima beans, but I think red kidney beans would be great as well.

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin