tisdag 3 juni 2008

Pasta med fruktig gul paprikasås och ångkokta grönsaker

Idag märks det att gårdagens fantasibrist var ytterst tillfällig, och nåt annat hade jag inte heller räknat med.
Idag var jag sugen på rostad paprika, och komponerade den här såsen som får en fyllig och smått syrlig fruktsmak. I den här rätten är det såsen som är huvudfiguren, men de ångade grönsakerna ger en utmärkt kontrast.


Sås:
1 stor gul paprika eller 2 mindre
3 ekologiska torkade aprikoser
1 färsk vitlöksklyfta eller ½ torkad
3 färska blad limebasilika
Salt
Svartpeppar
Pasta
Broccoli
Blekselleri
Salladslök

Börja med att göra såsen. Rosta och skala paprikan och skär den i bitar. Hacka aprikoserna och vitlöken grovt, lägg alla ingredienser till såsen i en mixer och mixa slätt.
Koka pastan.
Skär broccolin i bitar och ångkoka dem i ca 3 minuter. Skär sellerin i ca 1,5 cm långa bitar och lägg till dem den sista minuten, så att de behåller sin krispighet. Broccolin ska bli al dente, absolut inte för mjuk.

Lägg upp pasta och grönsaker, häll över såsen och dekorera med strimlad salladslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin