Jag använde nektariner, banan och honungsmelon, men även andra frukter passar fint.

1 stor eller 2 mindre portioner:
1 msk kokosflingor
1 msk farinsocker
½ honungsmelon
2 nektariner
1 skivad banan
15 g fin mörk choklad
Några strån gräslök
Skölj nektarinerna och skär dem i klyftor. Halvera och kärna ur melonen, och skär sedan loss skalet med en kniv. På det viset blir det lätt att skära fruktköttet i tärningar.
Värm en torr stekpanna på medelvärme och rosta kokosflingorna under omrörning tills de fått färg. Häll genast upp dem på ett fat. Strö ut socker i pannan och låt det värmas ett par minuter. Lägg sedan i melonbitarna och låt dem karamelliseras. Vänd dem då och då. När såsen som melonsaften och sockret bildat börjat koka in i melontärningarna lägger du i nektarinerna och bananen. Vänd dem försiktigt i såsen och ta bort pannan från värmen efter ett par minuter. Lägg upp frukterna på fat och häll över såsen. Strö på kokosen och klipp gräslöken över. Riv chokladen och strö på den. Servera genast.
mmm! Ser verkligen ut att vara smaskens. Måste provas definitivt!
SvaraRadera