söndag 1 juni 2008

Vitlökssauterad zucchini

Nu har sommarvärmen slagit till rejält här, och jag orkar knappt röra mig när det är som allra hetast. Därmed orkade jag inte stå och laga en stor sallad idag, som jag först hade tänkt göra, utan istället blev det denna föga arbetskrävande rätt.
Jag fortsätter tjata om färsk vitlök, den är verkligen fantastiskt god, och som sagt mycket mildare än torkad vitlök. Den går utan problem att äta rå för den som vill. Här fick den smaksätta olivolja och zucchini.


Pasta
Olivolja
7 färska vitlöksklyftor
1 liten zucchini
Salvia
Salt
Svartpeppar
Citronsaft

Koka pastan och häll av den.
Värm under tiden rikligt med olja på medelsvag värme i en stekpanna. Skiva vitlöken tunt och sautera den i oljan några minuter. Klyv zucchinin på längden och skiva halvorna tunt. Lägg den i pannan tillsammans med salvia, blanda väl och sautera ett par minuter till. Smaka av med salt, peppar och citronsaft och vänd ned pastan.

Serverad utan pasta bör den här rätten passa bra som sidorätt eller i en buffé.
Färsk persilja kan också passa fint som smaksättning. Tillsätt den då precis i slutet, och uteslut salvian.

1 kommentar:

  1. Det här såg verkligen lockande ut! Jag älskar zucchini!! Det får bli snabblunch nån gång i veckan, det lovar jag!! Hoppas du haft en bra helg!

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin