måndag 30 juni 2008

Pastasallad med melon, vitlökskrutonger och morot

Sallader kan ju innehålla nästan vad som helst, och är därmed ett utmärkt sätt att göra av med diverse saker som behöver ätas upp, i det här fallet såväl grönsaker som frukt och bröd. Med tillskott av pasta blev det en rejält mättande sallad.


Pasta
Morot
Färsk vitkål
Honungsmelon
Salladslökar
Grekiskt lantbröd eller liknande vitt bröd
Färsk vitlök
Olivolja
Basilika

Dressing:
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar

Koka pastan, häll av den och låt den svalna.
Skiva moroten tunt och strimla vitkålen. Använd dem råa eller ångkoka dem någon minut. Kärna ur melonen och gröp ur fruktköttet. Strimla lökarna. Lägg allt detta i en stor skål. Skär några tjocka skivor av brödet, skär eventuellt bort kanterna och skär skivorna i kuber. Finhacka vitlöken. Värm olja på medelvärme och lägg i bröd och vitlök. Stek under omrörning tills brödtärningarna har fått färg och är knapriga. Lägg dem i skålen och häll på eventuellt kvarvarande olja.
Strimla basilikan, eller använd torkad, och strö den över salladen.
Rör ihop dressingen, häll den över salladen och blanda allt försiktigt. Ställ skålen i kylen en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin