tisdag 1 juli 2008

Sallad på blomkål, persikor och quinoa

Det här blev en enkel men mycket mättande och smakrik sallad som definitivt utgör en hel måltid i sig själv. Lägg gärna till rostade, hackade hasselnötter om du vill, de passar fint tillsammans med alla ingredienserna. Använd rikligt med örter!


1 litet blomkålshuvud med blast
2 persikor
2 dl quinoa
1 späd purjolök
Dill

Gräslök
Olivolja
Äppelcidervinäger

Skär loss blomkålsblasten och strimla den. Skär blomkålen i små bitar eller buketter och ångkoka dem tillsammans med blasten. Låt dem rinna av väl. Skär persikorna i tärningar. Skölj quinoan och koka den enligt anvisning på paketet, och låt den rinna av. Skiva purjolöken tunt och hacka örterna. Blanda allt i en stor skål och låt stå en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin