fredag 11 juli 2008

Varm primörsallad

En av mina absoluta favoriter bland sommarens primörer är knippmoroten. Inte bara för att själva morötterna är späda och fina utan också därför att blasten är riktigt god! Den går dock inte att äta rå, i varje fall tycker jag den är alltför hård för det, utan den behöver tillagas. Smaken är kryddig och påminner inte särskilt mycket om roten. Den här salladen innehåller till största delen primörer som har tillagats mjukt i olivolja och är läcker att äta varm, men går förstås även att servera ljummen.


Färskpotatisar
Olivolja
Selleristjälkar
Knippmorötter
Späd purjolök eller färsk gul eller röd lök
Färsk vitlök
Salt
Svartpeppar
Skrubba potatisarna och ångkoka dem tills de är mjuka. Låt dem rinna av och svalna och skär dem sedan i bitar.
Värm rikligt med olja på medelvärme i en vid stekpanna. Skär sellerin i bitar och lägg bladen åt sidan så länge. Skiva morötterna och hacka blasten. Strimla löken och skiva vitlöken. Lägg allt utom selleribladen i pannan och låt det långsamt mjukna. Grovhacka selleribladen under tiden och tillsätt dem tillsammans med salt, peppar och potatisbitarna när grönsakerna är näst intill färdiga. Blanda försiktigt och låt allt bli varmt. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin