onsdag 9 juli 2008

Potatissallad med bönor och spenat

Färskpotatis är en läckerhet i sig precis som den är, och det behövs bara några få ingredienser för att göra den till en underbar sallad. Här blev det spenat och bönor, som kompletteras med en vinägrett smaksatt med basilika. Givetvis innehåller salladen kumminfrön, som är min speciella potatiskrydda.
Jag använde fryst spenat men färsk går också utmärkt. Det går också fint att använda kidney, borlotti och/eller vita bönor istället eller tillsammans med black eye-bönor.Färskpotatis
Black eye-bönor
Fryst eller färsk spenat
Purjolök
Kumminfrön

Vinägrett:
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Färsk vitlök
Basilika genovese
Koka potatisarna och låt dem svalna. Skär dem sedan i bitar. Skölj bönorna noga om de är konserverade, men använd gärna egenkokta bönor. Tina spenaten om den är fryst, eller rensa den och bräsera den lätt om den är färsk. Skär den eventuellt i bitar. Strimla purjolöken tunt. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och stöt dem sedan lätt i en mortel.
Finhacka vitlöken och strimla basilikan, och blanda ihop vinägretten. Blanda sedan alla ingredienser i en stor skål och vänd dem försiktigt. Låt stå en stund innan servering. Garnera gärna med hela basilikablad.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin