
Persikor
Knippmorötter
Slätbladig persilja
Russin
En liten bit kanelstång
Sesamfrön, gärna oskalade
Kallpressad rapsolja
Halvera och kärna ur persikorna och skär dem i tunna klyftor. Skär bort blasten från morötterna och spara den till någon annan rätt. Skrubba morötterna och skär dem i tunna skivor. Ångkoka dem 1-2 minuter och låt dem rinna av väl. Strimla persiljebladen. Skär av en liten bit från en kanelstång, bara ca 1 cm, och rosta biten i en torr stekpanna på ganska hög värme. Lägg den i en mortel och stöt den så fint som möjligt. Rosta även sesamfröna och stöt dem i morteln. Blanda allt i en skål och låt stå svalt en stund före servering.
Mmm so colorful! And are those peaches? What a great idea :o).
SvaraRaderaWow! Ser verkligen lockande ut. Ska se om jag kan prova detta till lunch imorn, eller senast söndag! :D
SvaraRadera