I förra inlägget hyllade jag de späda knippmorötterna, och även idag använde jag några sådana i en mild och mycket läcker sallad. Se till att få tag på riktigt fräscha persikor, köp dem helst samma dag, för ibland håller de bara någon enstaka dag efter inköp innan de börjar mögla.
Persikor
Knippmorötter
Slätbladig persilja
Russin
En liten bit kanelstång
Sesamfrön, gärna oskalade
Kallpressad rapsolja
Halvera och kärna ur persikorna och skär dem i tunna klyftor. Skär bort blasten från morötterna och spara den till någon annan rätt. Skrubba morötterna och skär dem i tunna skivor. Ångkoka dem 1-2 minuter och låt dem rinna av väl. Strimla persiljebladen. Skär av en liten bit från en kanelstång, bara ca 1 cm, och rosta biten i en torr stekpanna på ganska hög värme. Lägg den i en mortel och stöt den så fint som möjligt. Rosta även sesamfröna och stöt dem i morteln. Blanda allt i en skål och låt stå svalt en stund före servering.
Mmm so colorful! And are those peaches? What a great idea :o).
SvaraRaderaWow! Ser verkligen lockande ut. Ska se om jag kan prova detta till lunch imorn, eller senast söndag! :D
SvaraRadera