söndag 6 juli 2008

Linssallad med fullkornspasta, russin och salviavinägrett

Det här är liksom många andra sallader ett hopplock av vad jag hade hemma för tillfället. Vinägretten är smaksatt med färsk salvia, och jag fick ett infall att blanda ned russin i den vilket visade sig bli en mycket lyckad kombination. Salvia är en ört som bör användas i sparsamma mängder, både smaken och doften märks ändå och kan lätt bli alltför dominerande om mängden är för stor. Jag använde två salviablad till en stor mängd sallad och det räckte gott.


Vinägrett:
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Färsk salvia
Färsk vitlök
Russin

Gröna linser
Fullkornspasta
Morötter
Röd lök
Solroskärnor

Finhacka salvia och vitlök och blanda ihop vinägretten i en stor skål.
Koka linser och pasta i separata kastruller och låt dem rinna av i ett durkslag. Blanda dem sedan med vinägretten. Skiva morötterna tunt och strimla löken fint. Rosta solroskärnorna under omrörning i en torr stekpanna tills de fått färg. Blanda allting i skålen och låt den stå en stund före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin