Jag har fortfarande kylskåpet överfyllt av grönsaker, så givetvis passar jag på att laga en mild gryta. Alla grönsaker tillagas mjukt i olivolja på svag värme och får sällskap av nykokta bönor och massvis med färska örter. Underbart! Detta är verkligen sommarmat!
Olivolja
Röd lök
Vitlök
Stjälkselleri
Färsk vitkål
Färska morötter
Späd zucchini
Borlottibönor
Persilja
Timjan
Pressad citron
Salt
Svartpeppar
Basilika
Häll oljan i en rymlig gryta och sätt den på svag värme. Finhacka löken och skiva vitlök och selleri (lägg eventuella selleriblad åt sidan så länge) och lägg dem i grytan. Sautera dem 10 minuter och lägg sedan i strimlad kål, skivade morötter och tärnad zucchini. Grovhacka under tiden selleriblad, morotsblad och persilja och repa timjankvistarna. Lägg i dem efter ytterligare 5-8 minuter tillsammans med bönor, citronsaft, salt och peppar. Låt allt bli genomvarmt och servera det hela överstrött med strimlad basilika (om du använder vanlig genovese, eller gör som jag och ta hela blad från buskbasilika).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar