Jag åt såsen med fullkornsspaghetti, en utmärkt kombination.
2 stora morötter
2 gula lökar
3 tomater
3 vitlöksklyftor
1 knapp msk kumminfrön
1 knapp msk kumminfrön
Persilja
2 msk stark ajvar relish
Salt
Svartpeppar
Citronsaft
Skär morötterna i cm-tjocka skivor och löken i stora bitar, och ångkoka dem tillsammans i ca 5 minuter. Ställ ångkokningskastrullen åt sidan, och spara vattnet i den. Skär tomaterna i stora bitar och dela vitlöksklyftorna. Lägg alla grönsaker i en matberedare och kör till en grovt mixad sås. Stöt kumminfröna grovt i en mortel. Lägg i persilja, kummin och ajvar i matberedaren och mixa. Späd med ångkokningsvattnet till önskad konsistens. Smaksätt med salt, peppar och citron.
Såg riktigt gott ut!
SvaraRaderaBlir att prova till veckan. Gillar att du inte har så många köttsubstitut-recept, folk ska ju inte tro att vi veggisar går omkring och saknar kött.
//Gustaf
http://www.vegfood.blogg.se
Kolla gärna in min blogg.
Ajvar är en favorit som legat i träda men efter läst detta receptet måste jag nog ut och handla....
SvaraRaderaÅt denna till middag ikväll. Mycket god. Nästa gång jag lagar den ska jag testa den som en lasagnefyllning :)
SvaraRaderaTack, Anna! Bra idé, jag kan tänka mig att den passar utmärkt även i lasagne!
SvaraRadera