Gazpacho är ju en klassiker som de flesta känner till, men det är långt ifrån det enda sättet att tillaga en kall soppa på. Tomat utgör basen även i den här soppan, men jag har lagt till några fler grönsaker och bönor för att göra den mer mättande, och samtidigt hettat upp den med kryddor. Därav titeln.
1 paket passerade tomater
1 paket krossade tomater
1 morot
2 selleristjälkar
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar
Spiskummin
Paprikapulver eller chili efter smak
2 dl små vita bönor
Malen kanel
Persilja
Häll tomaterna i en kastrull och koka upp. Skiva morot och selleri, krossa vitlöken och lägg i dem. Krydda med peppar, paprika och spiskummin. Koka upp och sjud sedan i 5 minuter. Tillsätt bönor och kanel, sjud en minut till och mixa sedan soppan slät i en matberedare. Häll upp den i en skål och sätt in den i kylskåpet. Servera soppan kall och garnera med hackad persilja.
Imponerad av din fanatsifullhet gentemot grönsaker & annat nyttigt! Jag ska försöka ta åt mig så mycket jag kan härinne!
SvaraRaderaIdag lagade jag Pasta Zucchini med vitlök & rostade pinjenötter, all inspiration från ditt recept med vitlökssatuerad zucchini! Grymt gott!! Ha de bäst!