Idag blev det denna spännande sallad, där jag kombinerar fruktig sötma med sellerins bett, och krispiga med mjuka ingredienser. Tillsammans med milda primörer blir detta en underbar rätt. Inga kryddor utöver salt och peppar används, utan sellerin står för kryddigheten.
Vinägrett:
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Färsk vitkål
1 röd lök
1 gul paprika
3 färska vitlöksklyftor
1 selleristjälk med blad
2 tomater
1 mango
Blanda först ihop vinägretten.
Strimla kålen och rödlöken så tunt som möjligt. Kärna ur och tärna paprikan. Finhacka vitlöken. Skiva selleristjälken tunt och strimla bladen. Halvera och kärna ur tomaterna och tärna fruktköttet. Gör detsamma med mangon. Det råder delade åsikter om vilket som är det bästa sättet att dela och tärna en mango, men jag föredrar att göra som i videon nedan.
Lägg alla grönsaker och frukter i en stor skål och blanda dem med vinägretten. Ställ skålen i kylen en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar