tisdag 6 maj 2008

Pasta med rödkål och spenat

Den här rätten är oerhört enkel att laga, i synnerhet med hjälp av en stor kockkniv för att strimla kålen. Dessutom blir den väldigt vacker, med kontrasterande lila och gröna färger.


Pasta
Olivolja
Gul lök
Rödkål
Vitlök
Färsk spenat
Salt
Svartpeppar

Koka pastan. Värm under tiden oljan på medelsvag värme. Finhacka löken och lägg den i oljan. Medan löken fräser strimlar du kålen tunt, och lägg sedan i den. Skiva vitlöken tunt och tillsätt den efter några minuter. Skölj och rensa spenaten noga. Hacka bladen grovt om de är stora, låt små blad vara hela. Blanda ned spenaten i pannan när kålen börjar mjukna. Salta och peppra. Häll av pastan och blanda ned den i grönsakerna när spenaten krympt och blivit mörkare, vilket bara tar någon minut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin