tisdag 27 maj 2008

Färsk vitkålspasta med russin

Primörer har vanligtvis mild smak som lätt dränks av starkare ingredienser (möjligtvis med undantag av färsk lök) och därför bör utgöra huvudinslaget i en rätt och tillagas så sparsamt som möjligt. Ett exempel på det är den här rätten på färsk vitkål som blev min middag ikväll. Även färsk vitlök är en riktig läckerhet, och den smakar mycket mildare än torkad vitlök. Jag använde två klyftor och kände ändå knappt smaken av dem alls, så fler bör nog användas. Har du endast torkad vitlök hemma bör du däremot vara mycket sparsam med den.


Fullkornsspaghetti


Olivolja
Röd lök
Färsk vitlök
Färsk vitkål
Dill
Salt
Russin
Äppelcidervinäger

Koka pastan.
Värm oljan på medelsvag värme och fräs den strimlade röda löken ett par minuter. Finstrimla kålen och skiva vitlöken, och tillsätt dem. Låt det fräsa några få minuter, och tillsätt sedan dill, salt, russin, några droppar vinäger samt den avrunna pastan. Blanda allt och låt det stå på eftervärme någon minut innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin