3 fasta kvisttomater
1 medelstor zucchini
5 schalottenlökar
1 hel vitlök
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Timjan
Basilika
Solroskärnor
Quinoa
Rucolasallat
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela tomaterna i halvor, om sedan i klyftor om de är stora. Skär zucchinin i kuber på ca 1 cm. Skala schalottenlökarna och lägg allt detta i en ugnsfast form. Blanda olja och kryddor och stänk det över grönsakerna, och blanda väl. Skär av toppen på vitlöken men låt klyftorna sitta ihop. Sätt ned den i formen. Rosta det hela i ugnen ca 20 minuter och låt det svalna lite. Ta upp vitlöken och peta ut klyftorna ur skalen. Skär tomaterna och schalottenlökarna i bitar (tomaterna blir ganska mosiga).
Medan grönsakerna rostas, koka quinoan och rosta solroskärnorna i en torr stekpanna. Skölj rucolan noga. Blanda allt detta i salladen när grönsakerna är skurna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar