söndag 14 mars 2010

Svart bönsallad med rucola och jordgubbsvinägrett

Nu börjar vintern äntligen ge sig av, men istället för vår verkar jag vara inriktad direkt på sommaren. Åtminstone omedvetet kanske, när jag lagade denna enkla och oerhört goda bönsallad. För jordgubbar betyder ju vanligtvis sommar, men tack vare en jordgubbsvinäger kan jag njuta av den smaken året om. Frysta jordgubbar (eller för den delen färska) går säkert bra att använda vid brist på sådan vinäger, eller som komplement.

Svarta bönor
Rucola
Solroskärnor eller hasselnötter
Olivolja
Jordgubbsvinäger eller vitvinsvinäger + jordgubbar
Salt
Svartpeppar

Lägg de kokta bönorna i en skål. Skölj rucolan noga, låt den rinna av och grovhacka den. Rosta solroskärnor eller nötter i en torr stekpanna på medelvärme tills de får färg. Hacka nötterna och lägg dem och rucolan i skålen. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Använder du hela jordgubbar så skär några av dem i bitar och lägg i skålen. Passera de övriga genom en finmaskig sil och blanda med vinägretten, och blanda den slutligen med salladen. Låt stå en stund före servering.

1 kommentar:

  1. Detta blev årets första sallads-middag och det var väldigt gott. kommer göra den igen med lite extra jordgubbsvinäger.

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin