onsdag 9 december 2009

Vego deluxe


På Vegomässan i lördags släpptes kokboken Vego Deluxe, en helt vegansk bok med ca 170 recept skapade av 10 utmärkta kockar. De flesta av dem tillhör mina matbloggarkollegor, däribland personerna bakom Veganvrak, Kopanda/Glass mot glass!, Vegankrubb och Vegania.
Jag köpte självfallet boken och sträckläste den i helgen, och jag rekommenderar den varmt! Inte nog med att den är en av alltför få svenska vegankokböcker, utan den gör verkligen skäl för titeln. Recepten är oerhört läckra och inspirerande, och många av rätterna visas på underbara helsidesfoton! Dessutom presenteras varje kock lite närmare genom varsin intervju där de berättar om varför de blev vego, olika matminnen, sina drömmiddagar och mycket annat.

Boken kan beställas från Aslan distro för endast 140 kr + frakt.

Den enda invändning jag har mot boken är att jag själv inte blev ombedd att medverka, för en hel del av mina recept hade definitivt passat utmärkt i en bok med den titeln...
Eller vad sägs om risotto med tomatbuljong, bönor och örter, vitlöksfyllda zucchinibåtar med rostat matkorn, linssoppa med ugnsbakade citrusfrukter, rostad romanesco- och paprikasallad med bönor och lime, morots- och zucchinikaka med färska aprikoser och rosmarin, grönkålshummus, rostat brödpålägg på gulbetor, mandlar, äpple och timjan, min nyligen prisbelönta ugnsrostade pumpasoppa, knäckig jordgubbs- och rabarberpaj med balsamico och mandlar, banankaka med balsamicomarinerade frukter, choklad och peppar, bönsallad med rostade minitomater, grönkål och aprikoser, vitlöks- och örtrostad romanesco, pasta med svartkål, rostade tomater, mandlar och rucola, grönsakspaj med bönstanning, nektarin- och aprikospaj med mandlar, kakaobotten och kokostäcke, karamelliserade frukter med choklad, gräslök och rostad kokos, ithailiensk grönsakssoppa, vitlökspäron med nötter och selleri, eller bönpastej med apelsin och maskros?
För att bara nämna några av mina kulinariska skapelser...

2 kommentarer:

  1. Jag köpte den också och den är verkligen bra. Du får kontra med en egen kokbok, så mycket gott som du skapat!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag vill förstås skriva en egen bok, och jag har gott om material till det. Men det gäller ju att hitta ett förlag som nappar på det, för jag har knappast möjlighet att bekosta ett sånt projekt själv. Så om någon vet ett förlag som kan vara intresserat så tipsa det om mig!

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin