lördag 19 december 2009

Rå morots- och solrossås

Idag ville jag ha en snabb middag, och med hjälp av min matberedare svängde jag på några minuter ihop den här såsen. Mycket god till pasta!
Solroskärnorna kan ersättas med mandlar eller valnötter.

Morötter
Vatten
Purjolök
Stjälkselleri
Vitlök
Solroskärnor
Paprika- eller tomatpuré
Äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar
Salvia
Kallpressad rapsolja

Skala morötter och vitlök. Riv morötterna på matberedarens grova rivskiva och mixa den med lite vatten. Strimla purjo och selleri och blanda i dem med vitlök, solroskärnor, puré och vinäger. Mixa igen så det blir ganska slätt. Smaka av med kryddor och tillsätt lite olja, och mixa snabbt en sista gång.

1 kommentar:

  1. Just hittat din blogg!

    Tack för den :) ska bli skönt med lite inspiration utifrån.

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin