torsdag 7 maj 2009

Bönpastej med apelsin och maskros

Så är maskrosmaten tillbaka igen...
Det var dags att hitta på ett nytt brödpålägg och med tanke på att maskrosblad är det jag ätit allra oftast på sistone ville jag förstås prova att använda dem. Pastejen baserades på bönor och istället för vatten eller kokspad använde jag nypressad apelsinsaft som vätska. Det blev alldeles utmärkt! Bra konsistens och en fin smak som trivs bra tillsammans med bönorna. Rosmarin går mycket bra ihop med såväl bönor som apelsin så därför kryddade jag med det.

Kokta kidney- och/eller pintobönor
Maskrosblad
Vitlök
Nypressad apelsinsaft
Rosmarin
Salt
Svartpeppar

Kör bönorna till en grov puré i en matberedare. Skölj bladen, låt dem rinna av och hacka dem grovt. Blanda ned bladen samt grovt hackad vitlök och mixa igen. Tillsätt apelsinsaft och kryddor och mixa till en slätare pastej.

4 kommentarer:

 1. Ojojoj, va coolt! Jag har aldrig tänkt på att använda maskros i mat! Blir det inte väldigt beskt?

  SvaraRadera
 2. Små blad är inte beska och går utmärkt att använda råa. Större blad kan exempelvis ångkokas eller sauteras för att smaka mildare, som jag gjort i ett flertal rätter den senaste veckan. Kika på de recepten för mer tips!

  SvaraRadera
 3. Vart plockar du alla maskrosbladen?
  Kommit på något gott till den 23 maj ännu? Kram, mamma

  SvaraRadera
 4. Hittills har jag plockat dem precis utanför min lägenhet men nu finns det inte så många små blad kvar där så jag får söka mig lite längre bort.

  SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin